Na premietaní filmu Miluj ma alebo odíď v Kine Rača aj herec Marko Igonda a režisérka Mariana Čengel-Solčanská (+video)


RAČA – Filmové premietania v Rači sa po januárovej pauze vracajú do Nemeckého kultúrneho domu. V pondelok 25. februára o 19.00 hod si diváci pozrú nový slovenský film režisérky Mariany Čengelovej – Solčanskej, Miluj ma alebo odíď. Súčasťou predstavenia bude i beseda s režisérkou filmu a predstaviteľom hlavnej postavy – známym hercom Markom Igondom.

Po krátkej prestávke v Rači opäť ožívajú filmové predstavenia. V roku 2013 bude Kino Rača, vzhľadom na hustý kultúrno-spoločenský program, v Nemeckom kultúrnom dome premietať raz mesačne. Kinu bude patriť vždy posledný pondelok v mesiaci, začiatky premietaní sú o 19.00 hod.

Slovenský film Miluj ma albo odíď premitnu v Kine Rača.

Slovenský film Miluj ma albo odíď premitnu v Kine Rača.

“Sme radi, že aj v roku 2013 môžeme Račanom ponúknuť okrem iných kultúrnych podujatí tiež kino. Našou snahou je popri bežnom premietaní filmov dať divákovi aj čosi navyše. Napríklad vo forme besedy s protagonistami filmov, ale taktiež špeciálnou dekoráciou priestorov, vernostným programom, či drobnými súťažami. Veríme, že už na tohtoročnú premiéru a debatu s režisérkou Solčanskou (mimochodom Račankou) a Markom Igondom prilákame dosť divákov. Doterajšie skúsenosti s týmto formátom (napr. Lidice, Tanec medzi črepinami) boli veľmi pozitívne,” povedal račiansky starosta Peter Pilinský.

Dramaturgia Kina Rača je postavená na overených domácich a zahraničných tituloch. Po račianskej premiére filmu Miluj ma alebo odíď si diváci budú môcť 25. marca pozrieť mimoriadne úspešný francúzsky film Nedotknuteľní.

Vstupné zostáva 2,50 eura a vstupenky sú k dispozícii v predpredaji na miestnom úrade na Kubačovej ulici, alebo v kine pred predstavením. Kino Rača má vlastné vernostné karty, vďaka ktorým majú pravidelní návštevníci každú piatu návštevu zdarma, respektíve pri skupinách štyroch návštevníkov má jeden vstup zdarma. Na každom predstavení sa môžu diváci zapojiť aj do bezplatnej súťaže o vecné ceny. Pred Nemeckým kultúrnym domom je k dispozícii veľké bezplatné parkovisko.

Ukážka z filmu:

 

Eva Miklánková
hovorkyňa starostu Rače
vedúca mediálneho a marketingového oddelenia MČ Rače
0908 700 551
eva.miklankova@raca.sk

Pridaj komentár