Knihu receptov Tradičné račianske jedlá od Františka Janatu pokrstia na vinobraní


RAČA – Tento týždeň boli vo vydavateľstve Plat4M Books odovzdané podklady pre novú knihu račianskeho rodáka – majstra kuchára a prezidenta Asociácie slovenských kuchárov a cukrárov Františka Janatu Tradičné račianske jedlá. Autor zostavil kolekciu jedál, ktoré pochádzajú ešte z čias, keď sa bratislavská mestská časť volala Račišdorf.

Majster kuchár a prezident Asociácie slovenských kuchárov a cukrárov František Janata.

Majster kuchár a prezident Asociácie slovenských kuchárov a cukrárov František Janata.

Čitatelia v nej nájdu recepty na legendárnu Račanskú fizulovú poléfku, Račiansku roštenku, Račanskú pochúťku v zemiakovej placke, Gazdovskú vinohradnícku roládu, Drškové soté podľa Františka, ďalej Diviačie stehno so šípkovou omáčkou, Jelení guláš podľa Pištu Skalu či Račánsku knoflu a mnoho ďalších chutných tradičných jedál.

Kniha bude slávnostne pokrstená na Račianskom vinobraní, ktoré sa bude konať 13. až 15. septembra.

Podobne ako v prípade knihy Vinohradnícke povesti, sa na vydaní novej kuchárskej knihy bude finančne podieľať aj mestská časť Rača.

Eva Miklánková
hovorkyňa starostu Rače
vedúca mediálneho a marketingového oddelenia MČ Rače
eva.miklankova@raca.sk

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s